Sunshower maakt een nieuwe ervaring van douchen.

Profiteer van de scherpe prijzen van Megadump op de luxe Sunshower voor thuis.

Kom hem proberen! Wij hebben een werkend exemplaar met UV en Infrarood in onze showroom.

Het verhaal achter de sunshower

Wat hebben onder de zonnebank gaan en douchen met elkaar gemeen? Dat je bij allebei in je “blote kont” staat, aldus ingenieurs Merijn Wegdam en Oscar Meijer. Industrieel ontwerper Merijn Wegdam vroeg zich ruim tien jaar geleden af waarom je niet kan zonnebaden op het moment dat je toch al naakt onder de douche staat. Een combinatie van de twee activiteiten zou volgens de Delftse ontwerper een tijdsbesparing opleveren, omdat je geen tochtje meer naar de zonnebankstudio hoeft te maken, maar zonnebaden onderdeel wordt van je dagelijkse routine net zoals douchen. De sunshower was daarmee geboren. Met de nieuwste modellen haal je ook meteen een beetje de sauna-ervaring in huis doordat er infraroodlampen aan de sunshower zijn toegevoegd. We vertellen je graag alles over de werking van de douche, de verschillende beschikbare modellen en waarom je een sunshower in huis moet halen. Dus lees verder als je wil weten waarom zonnebaden onder de douche niet alleen bedoeld is voor liefhebbers van de zonnebank, maar hoe wij allemaal profijt kunnen hebben van een dagelijks zonnebad.

sunshowerIndustrieel ontwerper Merijn Wegdam heeft een notitieboekje waarin hij al zijn ideeën opschrijft. Ruim tien jaar geleden vroeg zijn vriend Oscar Meijer wat het beste idee uit het boekje was. Een zonnebank voor onder de douche, antwoordde Wegdam. Voor de zonnebank moet je namelijk tijd maken, terwijl je toch al in je “blote kont” staat als je aan het douchen bent. Dus waarom zou je dan niet een paar zonnebanklampen in de douche zetten zodat je de twee kan combineren? Het begon een beetje als een grap, aldus Meijer, maar het bleek een erg goed idee. Met wat financiële hulp links en rechts was het bedrijf van het tweetal – destijds nog studenten aan de TU Delft – geboren. De douchezonnebank is inmiddels alweer ruim tien jaar op de markt en populair. Waar de sunshower eerst voornamelijk was te vinden in vakantieparken als een luxe product, kun je inmiddels ook in je eigen badkamer een zonnedouche installeren.

Waarom een sunshower?

Hoewel de sunshower oorspronkelijk geboren werd vanuit de gedachte dat je tijd kon besparen door je bezoekje aan de zonnebank en je dagelijkse douche te combineren, zijn er ook andere redenen om voor een sunshower te kiezen. De zonnedouche is namelijk niet alleen bedoeld voor mensen die sowieso al regelmatig naar de zonnebank gaan en de zonnebank in zekere zin in huis willen halen. Dagelijks tien minuten zonlicht zorgt ervoor dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt. Dat is belangrijk omdat vitamine D zorgt er onder andere voor dat je lichaam in staat is om calcium uit voeding op te nemen. Dat is nodig om te zorgen dat je sterke botten en tanden houdt. Daarnaast speelt vitamine D een belangrijke rol bij de celgroei en –deling in je lichaam bijvoorbeeld in je afweersysteem. Een te kort aan vitamine D kan op de lange termijn voor botontkalking en/of spierzwakte zorgen. Wetenschappers raden dan ook aan om elke dag tien minuten met je gezicht in de zon te zitten., maar niet veel langer dan dat omdat het zonlicht dan juist schadelijk voor je is. Door dagelijks tijdens het douchen ook onder de sunshower te staan geef jij je lichaam op een gezonde en veilige manier een vitamine boost. Dat zorgt tegelijkertijd niet voor het welbekende “zonnebankkleurtje”, omdat in de douche lampen zitten met minder sterke uv-lampen. Daardoor is het gebruik van de sunshower veiliger en bouw je ook geleidelijk aan je gezonde tintje.

Uit onderzoek blijkt van het Leids Universitair Medisch Centrum blijkt dat het gebruik van de sunshower daadwerkelijk een positief effect heeft op de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Mensen die tijdens het onderzoek dagelijks een zonnedouche namen hadden bijna twee keer zo veel vitamine D in hun lichaam als mensen die niet dagelijks gebruikt maakten van een zonnedouch. Het ging daarbij om een dagelijks gebruik van de sunshower van vijf minuten tijdens de wintermaanden; een periode dat veel mensen een vitamine D tekort oplopen vanwege het gebrek aan zonlicht. Dat was in het onderzoek ook te zien. Waar de gebruikers van de sunshower een wenselijk vitamine D gehalte in hun lichaam had, had de controlegroep die de zonnedouche niet gebruikte juist een vitamine D tekort. Verder namen de onderzoekers waar dat er sprake was van een “zomerse huidskleur” bij de gebruikers van de sunshower. Er was sprake van een kleurverschil tussen de borst en binnenkant van de arm. Dit terwijl er geen zonverbrandingen van de huid zichtbaar waren.

Megadump is official sunshower dealer
Megadump is official sunshower dealer

De nieuwste modellen van de sunshower zijn echter niet alleen meer uitgerust met uv-lampen, maar ook met infraroodlampen. Veel mensen kennen infraroodlampen van een bezoek aan de sauna. Naast dat infraroodlampen – net zoals uv-lampen – een prettige warmte afgeven, hebben ook zij een heilzame werking. Infraroodlampen worden met regelmaat ingezet voor de behandelingen van een breed scala aan aandoeningen en problemen. Daarbij kan gedacht worden aan zowel huidaandoeningen zoals acne en gewrichtsklachten. Hierbij kun je denken aan: stijve spieren, rugklachten, reuma, nekklachten en vergelijkbare aandoeningen. Infraroodlampen geven in zekere zin een heel specifiek zonlicht af. Zonlicht is namelijk niet alleen opgebouwd uit het licht dat wij waarnemen, maar ook uit ultraviolette en infrarood stralen. Bij de infrarood lamp wordt – zoals de naam al doet vermoeden – alleen dit laatste licht afgegeven. Het infrarode licht dringt verwarmt ons lichaam. De lichaamstemperatuur stijgt, de bloedsomloop versnelt en afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd. Dat kunnen bijvoorbeeld de afvalstoffen zijn die spierpijn veroorzaken. De warmte zorgt er ook voor dat je spieren ontspannen. Daarnaast zorgt het infrarode licht van de sunshower ervoor dat je huid zuiverder wordt. Dat heeft niet alleen te maken met de afvalstoffen die worden afgevoerd, maar ook met het feit dat je poriën open gaan staan en je huid er gezonder uit komt te zien.

Sunshower zonnebank maar wel iets anders

Het idee voor de sunshower werd dus geboren vanuit de gedachte om je dagelijkse douche te combineren met je zonnebank. Echter zijn de uv-lampen van de sunshower iets minder sterk dan die in een zonnebank. Dit omdat je op die manier veilig en geleidelijk aan je gezonde teint werkt. Daarmee voldoe je aan de richtlijnen van wetenschappers rondom gezond zonnen en voorkom je dat je een schadelijke hoeveelheid zonlicht opdoet. Uit het onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum werd vastgesteld dat de onderzoekspersonen inderdaad een gezonde zomerse kleur hadden verkregen, maar dat er geen sprake was van zonverbrandingen. Toch wordt de sunshower geleverd met een brilletje om je ogen te beschermen. De makers van de zonnedouche adviseren deze te dragen vanwege het feit dat je wel degelijk aan uv-licht blootgesteld wordt tijdens het douchen. Als je de infraroodlamp gebruikt dan heb je geen brilletje nodig, omdat dit licht niet schadelijk is.

De uv-lampen van een zonnedouche gaan ruim zeven jaar mee, aldus ontwerpers Wegdam en Meijer. Concreet kun je volgens achthonderd uur zonnedouchen met de uv-lampen van de sunshower. Dat komt neer op bijna vijfduizend zonnedouche-sessies, wat betekent dat je ruim dertien jaar lang elke dag een zonnedouche van tien minuten zou kunnen nemen. Na zeshonderd uur (dat is bijna acht jaar aan dagelijks tien minuten zonnedouchen) wordt de uv-afgifte van de lampen minder en adviseren de makers om de lampen te vervangen. De infraroodlampen van de sunshower gaan wel tweeduizend uur mee. Dat zou goed zijn voor twaalfduizend sessies van tien minuten. Als je elke dag tien minuten van de infraroodlampen gebruik zou maken dan betekent dit dat jij ruim dertig jaar van je sunshower kunt genieten.

Sunshower bij jou thuis

Hoewel de sunshower in eerste instantie vooral een luxe product wat je vooral vond in hotels, kun je nu ook in je eigen badkamer zonnedouchen. De zonnedouche kan in praktisch elke badkamer geïnstalleerd worden. Hij is alleen niet in een stoomkabine te plaatsen en er moet een afstand van veertig centimeter tussen de sunshower en je douchekop zijn. Naast de aanschafkosten is het gebruik van de zonnedouche niet erg duur. De tien minuten zonnedouchen kosten ongeveer drie eurocent aan energie door het energiezuinige ontwerp van de badkamerzonnebank. Bij Megadump.nl zijn alle vier de beschikbare modellen van de sunshower te koop. Het gaat hierbij om drie zogenaamde full body apparaten en één half body apparaat.

  • De sunshower combi is een full body opbouwaparaat voor in een hoek van de badkamer. Dit betekent dat de zonnedouche niet in de muur van uw badkamer wordt geplaatst maar erop wordt gemonteerd. De sunshower combi white heeft drie uv-lampen en vier infraroodlampen.
  • De sunshower deluxe is een full body inbouwapparaat dat volledig wordt weggewerkt in de badkamerwand. Deze douche heeft vier uv-lampen en vijf infraroodlampen.
  • De sunshower pure is een half body inbouwaparaat dat wordt weggewerkt in de muur bij de douche. Deze douche bevat geen uv-lampen. In plaats daarvan is hij volledig gericht op de heilzame werking van het infraroodlicht.
  • De sunshower pure xl is een full body inbouwapparaat met twee krachtige infraroodlampen en zonder uv-lampen.
    Sunshower top dealer

Uw Sunshower inbouwen of liever een opbouw systeem

Hoewel het fantastisch is om in het bezit te zijn van een ongekend luxe Sunshower is het niet in alle situaties mogelijk om deze in te bouwen in de muur. U heeft daarom de mogelijk om te kiezen voor een opbouw exemplaar. U kunt in dat geval kiezen voor de Sunshower Solo white of black en de Combi white of black. Deze zijn te verkrijgen in 2 kleuren, zwart en wit. U kiest voor de Solo als u alleen behoefte heeft aan de heilzame infrarood warmte en voor de Combi als u behoefte heeft aan IR en UV. Beide systemen kunnen voor u worden ingebouwd of aangesloten.

Alleen infrarood of infrarood én UV

Infrarood is een fantastisch middel om uw spieren  en gewrichten soepel te houden. Om dit doel te bereiken kunt u kiezen voor een van de infrarood modellen. U heeft hier behoorlijk wat keus. U kunt kiezen uit de volgende apparaten: de Pure, Pure black, Duo, Pure XL, de zwarte Pure XL Black, Solo en de zwarte Solo black. Wilt u behalve IR ook de gemoedstoestand verbeterende effecten van UV ervaren dan kunt u kiezen uit 4 verschillende apparaten, namelijk de DeLuxe, de zwarte DeLuxe Black, de Combi en de Combi Black.

Maatschappelijk verantwoord

Bij het opzetten van hun bedrijf zijn Merijn Wegdam en Oscar Meijer niet alleen bezig geweest met het ontwikkelen van een innovatief product. Ze hebben daarbij ook oog gehad voor maatschappelijk ondernemerschap. Daarom zijn de producten die gebruikt worden voor de productie van de sunshower geselecteerd op duurzaamheid en worden de producten geproduceerd op een sociale werkplaats. Dit betekent dat mensen met een arbeidshandicap in een beschutte werkomgeving de kans krijgen om hun eigen toekomst vorm te geven via werk.