Portugese tegels

Portugese tegels vindt u over de hele wereld terug. De unieke patronen en prachtige kleuren zorgen voor een levendig geheel. Bestel eenvoudig uit ons online assortiment of neem een kijkje in onze showroom in Nunspeet waar u een grote collectie aan Portugese keramiek- en cementtegels vindt. Bij Megadump profiteert u van:

Megadump heeft alles wat u zoekt op het gebied van badkamers, tegels en sanitair. Bezoek onze showroom in Nunspeet

Portugese tegels kopen

Toont alle 11 resultaten

Vandaag geopend van 9:00 - 17:00 uur

De ideale tegel voor elke kamer

Door de verschillende motieven en prachtige kleuren wekken Portugese tegels elke kamer tot leven.
U kunt voor een standaard patroon kiezen, waarbij elke tegel identiek is. Of zelf een uniek patroon maken door verschillende tegels te combineren. De hele woonkamer betegelen met Portugese vloertegels komt in Nederland niet vaak voor.

Portugese tegels keuken

Portugese tegels zijn heel levendig, maar daarom ook vrij onrustig. We vinden ze daarom eerder terug in de keuken en badkamer. In de keuken zijn vooral de Portugese tegels zwart wit erg populair en zien we veelal Portugese wandtegels voorbijkomen.

Portugese tegels badkamer

Portugese tegels zijn door de harde bovenlaag waterdicht en erg gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor zijn ze ideaal voor in de badkamer. Ook hier zien we zowel vloer- als wandtegels terugkomen, omdat ze zorgen voor een eigentijdse twist.

Hoe worden Portugese cementtegels gemaakt?

Portugese cementtegels worden al eeuwenlang handmatig gemaakt. Het is een arbeidsintensief proces. Elke tegel heeft een frame om de omvang te bepalen. Een mal wordt op het frame geplaatst, waar zorgvuldig kleur voor kleur de kleurpigmenten in worden gegoten. Zo krijgt de cementtegel zijn unieke patroon. Aan de onderkant brengt men een laag cement aan om de tegel stevig te maken. Vervolgens wordt de tegel geperst en verwijdert men het frame. Om de tegel te verharden, wordt hij eerst 24 uur in een waterbad gedompeld, waarna hij 7 dagen in een droogrek ligt om extra uit te harden. Als laatste moeten de Portugese cementtegels geïmpregneerd worden, zodat ze water- en vlekbestendig zijn. Het vervaardigen van Portugese tegels is dus een arbeidsintensieve klus, waarbij kwaliteit voorop staat.

Wat is het verschil tussen een Portugese cementtegel en keramiektegel?

In ons assortiment vindt u twee verschillende soorten Portugese tegels. De traditionele Portugese cementtegels bestaan uit cement, zand en water. Ze worden aangevuld met een toplaag van marmerpoeder en kleurpigment. Voor een extra glanzende toplaag wordt weleens keramiek gebruikt. Portugese keramiektegels worden dus op dezelfde manier gemaakt, alleen de toplaag verschilt. De toplaag wordt gehard door een laag van klei in de oven te bakken.

Bestel eenvoudig online uw Portugese tegels

In ons online assortiment vindt u verschillende Portugese tegels van zowel keramiek als cement. Kies uw gewenste patroon en plaats hem in de winkelmand. Vervolgens leveren wij de tegels direct uit eigen voorraad. Binnen twee dagen heeft u uw Portugese tegels in huis.

Liever een ander type vloer?

Bij Megadump vindt u niet alleen Portugese tegels. Neem een kijkje in ons assortiment en vind de ideale tegels voor uw vloer, wand of badkamer.

Vind unieke Portugese tegels in onze showroom in Nunspeet

Megadump koopt grote restpartijen tegels op. Online vindt u dus lang niet al onze tegels. Kom daarom langs bij Megadump in Nunspeet om de meest unieke Portugese tegels te bekijken. Hier vindt u nieuwe patronen en heeft u kans om voor een gereduceerde prijs grote partijen tegels te scoren.

Hieronder vindt u ons adres en onze contactgegevens. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons een e-mail, bel ons op of vul onderstaand contactforumlier in.

Megadump Nunspeet
Edisonweg 14
8071 RC Nunspeet
0341 701 155
info@megadumpnunspeet.nl

    Lees meer hierover in onze Privacy-verklaring