Resultaat 1–21 van de 106 resultaten wordt getoond

Vandaag geopend van 10:00 - 16:00 uur
Uitverkocht
Aanbieding!
per m² 45,00
Aanbieding!
per m² 55,00

Wandtegels voor badkamer, keuken en toilet

Tegels voor de wand zijn er in vele formaten en kleuren. Voor de mooiste wandtegels komt u natuurlijk naar Nunspeet. Hier vindt u een zéér uitgebreid assortiment. Kom shoppen tussen meer dan 300 soorten wandtegels voor badkamer keuken of toilet.

Cristacer Decor tegels grijs 20x60 wandtegels
Cristacer Decor tegels grijs 20×60 wandtegels

Tegels voor de wand thuis laten bezorgen of direct inladen?

U kunt uw nieuwe tegels voor de wand eventueel direct inladen of de volgende werkdag thuis laten bezorgen. Uiteraard is een later tijdstip afspreken is ook mogelijk. Wij helpen u graag!

Verschil wand- en vloertegels

Hoewel vloertegels uitermate geschikt zijn om te gebruiken op de wand zijn er toch een aantal verschillen. Om te beginnen zijn vloertegels vele malen harder dan wandtegels. Dat heeft te maken met de dichtheid van de klei. Vloertegels zijn massiever en zwaarder. En kunnen daardoor beter tegen een stootje. Omdat wand tegels aan de muur zitten hebben ze gelukkig veel minder te lijden en kunnen ze bijna een leven lang mee.

Kies het juiste formaat

Het juiste formaat kiezen klinkt makkelijker dan het is. Iedere ruimte heeft behoefte aan een ander formaat. Om optisch ruimte te creëren kunt u het beste kiezen voor een langwerpig formaat en dan het liefst zo groot mogelijk. Een wandtegel van 30 x 60 cm is daarom erg populair. Vooral voor de badkamer is dit een veel verkocht formaat. Wilt u liever een landelijke of nostalgische uitstraling dan is een kleiner formaat aan te raden. Met bijvoorbeeld 13 x 13 cm of 15 x 15 cm tegels krijgt u zeker het gewenste effect.

Wandtegel rechtop of liggend plaatsen.

Wij krijgen al jaren regelmatig de vraag of wij een wandtegel rechtop of liggend zouden plaatsen. Dat is voor iedereen verschillend maar tegenwoordig wordt zeker 80% liggend bevestigd. Zo creëerd u optisch ruimte. Vroeger (voor de millenniumwissel) werden nog bijna alle wandtegels rechtop geplakt maar dat wordt steeds minder vaak gedaan. Wat uw voorkeur ook is, het is vooral uw smaak die u moet laten spreken. Laat u zo min mogelijk beïnvloeden door anderen. U moet er tientallen jaren tegenaan kijken dus u beslist.

Welke kleur moet ik kiezen?

Ook kleur is zeer persoonlijk maar het kan zeker geen kwaad om hier goed over na te denken. Een donkere tegel op de wand kan absoluut mooi zijn maar het verkleind in het algemeen wel optisch de ruimte. Wilt u meer ruimtebeleving, kies dan voor een lichte kleur!

Glans of mat?

Als het over optische ruimte gaat dan bent u met glans tegels in het voordeel. Doordat het glimmende oppervlak de omgeving weerspiegeld lijkt het net of de badkamer of het toilet veel ruimer is. Mat is natuurlijk ook prachtig maar het heeft ook z’n nadelen. Zo zit u sneller viezigheid op de matte toplaag en als er per ongeluk een kras op komt dan is deze lastiger te verwijderen. Het grootste voordeel is dat u er bijna geen kalkaanslag op ziet. Het is maar net wat u wilt.

Voegbreedte

De beste voegbreedte is afhankelijk van het type wandtegel dat u gebruikt. Gebruikt u bijvoorbeeld gerectificeerde wandtegels (met zeer strak gezaakde randen) dan is een voegbreedte van maximaal 2mm aan te raden. Zijn de randen afgerond dan is 2 tot 4 mm gebruikelijk. Bij getrommelde tegels of landelijke soorten mag het zelfs nog iets breder maar onthoud wel… hoe breder de voegen hoe meer schoonmaakwerk.