goedkope badkamerWanneer u erover denkt om een nieuwe badkamer te installeren in uw huis, is het goed om stil te staan bij de kosten. Natuurlijk wilt u een mooie en functionele badkamer, maar u wilt het liefst ook een goedkope badkamer. Want waarom meer geld besteden dan nodig is? Wat heeft u allemaal nodig? Een doorsnee badkamer bestaat uit:

De meeste badkamers hebben daarnaast een kastje voor het opbergen van bijvoorbeeld medicijnen, toiletartikelen of handdoeken. En steeds meer mensen kiezen voor een vorm van luxe, zoals een sunshower douche.

Let op de prijzen

Belangrijk voor een goedkope badkamer is dat u de prijzen van de leveranciers vergelijkt. Daar kan een enorm verschil in zitten. Soms is het ook mogelijk om een showmodel te kopen. Die zijn te koop met aanzienlijke kortingen. Ook in bepaalde periodes van het jaar, bijvoorbeeld in december en in de zomer, stunten sanitairwinkels vaak met kortingen. Als u hier alert op bent, kan dat u een hoop geld schelen! Op onze websites vind u onder andere faillissements- en restpartijen. Hierdoor kunnen wij een voordelig assortiment aanbieden.

De aanpak van de verbouwing van een goedkope badkamer

goedkope badkamerAls u uw badkamer goedkoop wil verbouwen is het is belangrijk dat u van tevoren eens kritisch door uw badkamer gaat. U wilt een nieuwe  goedkope badkamer, maar dat wil niet zeggen dat alles er ook uit gesloopt moet worden. Wat kan blijven zitten? Denk bijvoorbeeld aan de tegels, zowel op de vloer als op de wand. Als de tegels niet goed meer zijn, kunt u overwegen om de nieuwe tegels over de oude heen te plaatsen. Dat scheelt een hoop sloop- en afvoerwerk. Houd er wel rekening mee dat de vloer een centimeter of twee hoger komt te liggen. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van de wastafel. Verder kunt u enorm besparen als u goed nadenkt over de nieuwe indeling van uw badkamer. Kijk hoe de leidingen liggen en zorg dat de nieuwe onderdelen daar geplaatst worden waar de leidingen al liggen. Kijk ook of de indeling efficiënt is. Soms is het goedkoper om een badkamermeubel te kopen, waar badkamerkastje, wastafel en spiegel in één zitten.

Misschien ten overvloede: de makkelijkste besparing begint bij het onderhoud. Houd de badkamer schoon en zorg dat vocht eenvoudig afgevoerd wordt!