Bent u op zoek naar een nieuw inbouwtoilet? Megadump beschikt over een ruime keus en voldoende kennis om u te voorzien van het juiste product voor uw situatie. Wij hebben praktisch alle gangbare producten op voorraad.

Inbouwtoilet

Een inbouwtoilet ziet er mooi uit en is bovendien hygiënischer  dan een standaard toilet. Door te kiezen voor een hangtoilet heeft u de mogelijkheid om zowel het toilet zelf als de vloer goed en eenvoudig schoon te maken. Het dweilen van de vloer wordt vergemakkelijkt omdat het gedeelte van de vloer onder het inbouwtoilet goed bereikbaar is. Uw toiletruimte is altijd stralend schoon en comfortabel ingericht.

 

Uit welke onderdelen bestaat een inbouwtoilet?

Het inbouwtoilet bestaat uit verschillende onderdelen die samen nodig zijn voor een juiste werking en juist gebruik van het toilet.

  • rimfree-wcHet inbouwreservoir wordt ook wel eens de ‘motor’ van het inbouwtoilet genoemd. Hier wordt de toiletpot aangehangen en het inbouwreservoir draagt tevens zorg voor een goede doorstroming.
  • Kies een hangtoilet dat past bij uw toiletruimte en/of badkamer. Het wandcloset wordt bevestigd aan het inbouwreservoir en bespaart ruimte in vergelijking met een staand toilet.
  • Bedieningspaneel / bedieningsplaat. De bedieningsplaat wordt eveneens aan het inbouwreservoir bevestigd en dient om het toilet door te spoelen. Bedieningspanelen zijn in verschillende vormen en kleuren leverbaar.
  • Het merendeel van de hangtoiletten is voorzien van een comfortabele toiletbril, zodat deze niet apart aangeschaft hoeft te worden.

 

Afmetingen van het inbouwtoilet

Afhankelijk van de plaats waar het inbouwreservoir moet komen, kunt u een bijpassend inbouwreservoir aanschaffen. Denk hierbij onder meer aan plaatsing vlak tegen de muur, wellicht in een hoek of vrijstaand in de badkamer of toiletruimte. Tegenwoordig zijn er tevens flexibele inbouwreservoirs verkrijgbaar welke in hoogte en diepte versteld kunnen worden. Zo kan ieder hangtoilet eenvoudig geplaatst en bevestigd worden.

 

Inbouwtoilet fabrikanten: Geberit

Geberit Sphinx inbouw set

Op de markt zijn verschillende leveranciers van inbouwtoiletten actief. Tot de bekende namen behoren onder meer Sfinx, Grohe, Geberit en Plieger. De inbouwreservoirs van Geberit behoren tot de klassiekers als het om toilet- en badkamerinstallatie gaat. Met een Geberit Duofix heeft u een passende oplossing voor bijna iedere plaats waar u een inbouwtoilet wilt plaatsen. Door de flexibiliteit van de elementen wordt het mogelijk om met variabele breedtes en zelfs hoekmontage van een ideale benutting van de oppervlakte gebruik te maken.

Geberit is al jaren dé leverancier van de beste inbouwreservoirs die te koop zijn. Wie zijn toilet voorziet van een inbouwreservoir denkt direct aan een professioneel merk als Geberit. Geberit inbouwreservoirs zijn zo gemakkelijk te monteren dat dit zelfs voor de handige doe-het-zelver een peulenschil is. Wie zijn toilet laat verbouwen met een inbouwreservoir van Geberit doet dat met de zekerheid voor jaren.

Voordelen Geberit inbouwtoilet op een rij:

  • Zekerheid door Professionele kwaliteit
  • Naar wens uit te breiden met diverse noviteiten
  • Voor elke situatie een passende oplossing
  • In hoogte verstelbaar
  • 10 jaar garantie
  • 25 jaar zekerheid dat onderdelen leverbaar blijven

Voor meer informatie kunt u uiteraard ook terecht op de website van Geberit Nederland

 

Het plaatsen van een inbouwtoilet

Het plaatsen van een inbouwreservoir gebeurt bijna altijd achter een wand. Zo bespaart u op ruimte en heeft u een strakke afwerking. Door gebruik te maken van een houten voorzetwand wordt het inbouwreservoir in een frame geplaatst. De wand kan met tegels naar eigen smaak worden afgewerkt.